2012. október 10., szerda

Angry Birds: Star Wars!

Tegnap hivatalosan is bejelentették a legújabb Angry Birds játékot. Ahogy azt sejteni lehetett, Star Wars témára alapul és várhatóan ez is nagy sikerre fog szert tenni, akár elődjei.



Sikertörténet


2009-ben a Rovio fejlesztőcsapat egy egyedi, aranyos és vicces ötlettel állt elő egy új játékhoz. Egy csapat mérges madár áll bosszút a gonosz disznókon, akik elrabolták a tojásaikat. Az okostelefonok egyre szélesebb körben terjedő platformját próbálták kihasználni a finn tervezők - sikeresen.

2010 februárjára az Apple App Store-jában már első helyen állt és egészen október végéig ott is maradt. Azóta is a lista elején van - a fokozatosan megjelenő újabb újításokkal teli társaival együtt. Elkezdtek megjelenni az ingyenes, reklámokkal tűzdelt verziók is, amiknek hatására újabb hullámokban kezdődtek a letöltések. 

Mára elég nagy az esélye, hogy tömegközlekedést használva embereket valamilyen Angry Birds játékkal látunk játszani telefonján - például engem.


Csillagok háborúja


A bejelentett új játék november 8-án válik elérhetővé Android és iOS rendszerekkel ellátott okostelefonokra.  A régi trilógiára alapozva, annak karaktereit láthatjuk megelevenedve képernyőnkön - természetesen "bemadarasodva", és a történet is ennek cselekményére alapozik.


A játékmenet valószínűleg hasonló lesz, mint a még régebbi kiadott Angry Birds Space-é, vagyis a jó célzáshoz figyelembe kell venni a gravitációs vonzását a bolygóknak - mint például ebben az esetben majd a Tatooine és a Hoth. Feltételezhető újítás, hogy a megjelenő lézerkardot mágnesként tudjuk majd használni, ami egy új ízt adhat a játéknak a remek hangulat mellé.



Hova tovább? 


A határ a csillagos ég. Több, mint valószínű, hogy ezzel az új alkalmazással nem mondunk búcsút a madaraknak - és nem is szeretnénk, hogy megharagudjanak ránk. Egyre nagyobb piacra tesznek szert: matricák, kitűzők csak a kezdet volt, plüssfigurákat, ruhákat vagy akár társasjátékot is tudunk már venni - ahol mi magunk dobáljuk a madarakat. A hamarosan megjelenő TV sorozat pedig még tovább bővíti az Angry Birds univerzumot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése