2013. január 15., kedd

Az Amazon sorozatot készít

Elmondható tény, hogy sorozatokra mindig igény lesz. Azonban mára a tévé előtti sorozatnézés egyre kevésbé számottevő, a sorozatfüggők máshol folytatják szokásukat a legtöbb esetben.


Sorozatnézési szokások


Amerikában évek óta tendencia, hogy a bemutatott legfrissebb sorozatepizódok a tévében egyre kevesebb nézettséget érnek el, aminek nem feltétlen a minőség az oka. Természetesen ellenpéldák, nagy sikerek vannak, de számottevő különbséget tesznek a rögzített és később visszanézett adások, DVD-n megvett vagy internetről letöltött sorozatok. Ezért nem is meglepő, hogy online cégek is beszállnak a mai világban a sorozatkészítés világába.

A Netflix az első


Elsőnek a Netflix említhető meg. Ez a cég online tárhelyet és közvetítést biztosít filmek, sorozatok beszerzésére, visszanézésére. Nagy sikernek örvend, egyre több és több mindent lehet innen elérni, és az utóbbi években már beszállt a sorozatkészítésbe - új ötletek, mint például a House of Cards vagy régi elkaszált sorozatok feltámasztása, mint az Arrested Development.

Az Amazon döntése




Még a tavalyi év folyamán, nyáron az Amazon is bejelentette, hogy ők is beszállnak ebbe az üzletágba, egy saját sorozat készítésével, ami tovább bővítheti a cég hírnevét. Azonban sok ideig csönd volt, nem volt új fejlemény, míg december folyamán kiderült, hogy milyen pilotterveket rendelt be a csatorna. A legfontosabb, hogy ezekből az Amazon előfizetői választhatják ki azt, hogy melyikből legyen sorozat!

Hat forgatókönyv készült el, amikből a kezdőrész forog majd hamarosan és amikből ki lesz választva a nyertes ötlet. Van animációs sorozat, szituációs komédia és dráma, tehát nem mondható el az Amazonról, hogy csak egy adott irányba fókuszálnak. A címek és az ötletek a következők:

A sorozattervek


  • Alpha House: négy szenátorról szól, akik Washingtonban élnek együtt egy fedél alatt
  • The Onion Presents: The News: egy képzeletbeli tévécsatorna mindennapi életébe nyerhetnénk betekintést
  • Supanatural: animációs vígjáték két díváról, akiken az emberiség jövője múlik a természetfeletti erőkkel szemben
  • Dark Minions: űrben játszódó animációs vígjáték két lusta főszereplővel
  • Those Who Can't: három tanárról, akik ugyanolyan idióták, mint a diákjaik
  • Browsers: valamilyen szinten musicales sorozat, 4 fiatal gyakornokról akik egy hírportálnál dolgoznak



Az egyelőre még nem tudott, hogy ezeknek a forgatása, szereplőválogatása mikor kezdődik, meg hogy egyáltalán mikortól lesz lehetséges megtekintésük, viszont ezzel az Amazon megtette kezdőlépést a sorozatiparban.


Forrás:
A nézők dönthetnek majd az Amazon sorozatainak sorsáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése